Sata-Häme Soi

Kultaisen-hopeisen-harmonikan-finalistit-2017

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan 2017 finalistit

Hopeinen Harmonikka 2017


Hopeinen Harmonikka 2017 Finaali

  • Ke 5.7.2017 klo 18 Ikaalinen-sali

Lasten Hopeisen Harmonikan kilpailu on järjestetty vuodesta 1986 aikuisten Kultaisen Harmonikan rinnalla. Hopeinen Harmonikka on tarkoitettu 10-vuotiaille ja sitä nuoremmille soittajille. Hopeisessa Harmonikassa kovaa kilpailua vältetään.


Hopeisen Harmonikan palkinnot:


I palkinto  1 000 euroa

Hopeisen Harmonikan finalistit 2017

  • Aleksanteri Avdouevski, Lohja
  • Veera Eronen, Helsinki
  • Sameli Lehtoranta, Espoo
  • Konsta Pykäläinen, Lappeenranta
  • Hilla Salovaara, Ulvila
  • Daniel Ullgrén, Kontiolahti
  • Eelis Vuorela, Lappeenranta

Aleksanteri AvdouevskiAleksanteri Avdouevski, 9, Espoo
Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston oppilas Aleksanteri Avdouevski on soittanut harmonikka kaksi ja puoli vuotta. Sen lisäksi hän käy kuvataidekoulussa ja harrastaa painia. Aleksanteri on musikaalisen perheen esikoinen: ”Iso-äitini on pianisti ja setäni on trumpetin soittaja. Musiikki on perheessämme suosittua”.

Yleisöäänestys: Tekstiviesti HH (väli) 4 numeroon 17170 (0,95€/viesti)
Veera EronenVeera Eronen, 9, Helsinki
Veera Eronen opiskelee Käpylän musiikkiopistossa. Hän on soittanut harmonikkaa kolme vuotta. Valinta oli hyvin selkeä, koska hänen äitinsä soitti harmonikkaa. Soitin kuulosti Veerasta jännältä ja näytti kivalta. Hän harrastaa myös telinevoimistelua ja lukemista. "Olen luonteeltani aika iloinen ja ystävällinen. Pidän lukemisen lisäksi leipomisesta ja kavereiden kanssa olemisesta. Harmonikansoiton harjoittelu on kivaa.”

Yleisöäänestys: Tekstiviesti HH (väli) 3 numeroon 17170 (0,95€/viesti)
Sameli LehtorantaSameli Lehtoranta, 9, Espoo
Sameli Lehtoranta opiskelee Espoon musiikkiopistossa. Hän innostui harmonikasta muskarissa ja on soittanut harmonikkaa nyt kaksi ja puoli vuotta. Hän harrastaa myös jalkapalloa ja telinevoimistelua. ”Olen innokas moneen asiaan, odotan viikonloppuja ja tykkään olla kavereiden kanssa, tykkään suklaasta ja pärjään hyvin koulussa”.

Yleisöäänestys: Tekstiviesti HH (väli) 2 numeroon 17170 (0,95€/viesti)
Konsta PykäläinenKonsta Pykäläinen, 10, Lappeenranta
Lappeenrannan musiikkiopistossa opiskelevan Konsta Pykäläisen sydämen harmonikka vei kerrasta, kun hän oli tutustumassa soittimiin musiikkiopistolla. Hän sanoi äidilleen: ”Minä haluaisin soittaa harmonikkaa, koska siinä on kaikki mitä musiikin tekemiseen tarvitaan”. Konsta laulaa Matku-kuorossa, ulkoilee ja pelaa jalkapalloa ja sählyä. Hän myös lukee paljon.  ”Olen käynyt usein Ikaalisissa, koska mummu on sieltä kotoisin ja siellä on äidin serkkuja ja minun pikkuserkkujani. Olen käynyt soittamassa harmonikkaa vanhainkodeissa. Asukkaat ovat olleet iloisia ja tyytyväisiä.”

Yleisöäänestys: Tekstiviesti HH (väli) 6 numeroon 17170 (0,95€/viesti)
Hilla SalovaaraHilla Salovaara, 9, Ulvila
Hilla Salovaara aloitti opiskelun Palmgren konservatoriossa syksyllä 2016. Nykyään hän opiskelee Vesa Formusen opastuksella. Hän soittaa Nakkilan Seudun Harmonikkojen lasten ryhmässä Tulevaisuuden toivot sekä Ruosniemen Hanurit -alkeisryhmässä sekä Palmgrenin kamuissa, joka on Palmgren konservatorion pelimanniryhmä. Harmonikkaan Hilla tarttui, kun isoveli Otso aloitti ensin harmonikansoiton 2013. ”Pidän paljon eläimistä ja meillä on kaksi kissaa. Harrastan harmonikansoittoa, pidän paljon musiikista ja laulan mielelläni”.

Yleisöäänestys: Tekstiviesti HH (väli) 7 numeroon 17170 (0,95€/viesti)
Daniel UllgrénDaniel Ullgrén, 8, Kontiolahti
Daniel Ullgrén aloitti harmonikansoiton Joensuun konservatoriossa viisivuotiaana. Harmonikansoittoa Daniel on kuullut vauvasta saakka, sillä isosisko aloitti harmonikansoiton, kun Daniel oli neljän kuukauden ikäinen. Myös Danielin isoveli Eemil soittaa harmonikkaa. Näin ollen soitinvalinta oli Danielille itsestäänselvyys - Tietenkin harmonikka! Soittamisen lisäksi tärkeitä harrastuksia Danielille ovat kilpatanssi ja kuvataidekoulu. Daniel kuvailee itseään reippaaksi tokaluokkalaiseksi, joka tykkää hauskoista leikeistä, piirtämisestä ja perheen lemmikkikoiran hoitamisesta.

Yleisöäänestys: Tekstiviesti HH (väli) 1 numeroon 17170 (0,95€/viesti)
Eelis VuorelaEelis Vuorela, 8, Lappeenranta
Eelis aloitti haitarinsoiton syyskuussa 2014. Harmonikka alkoi kiinnostaa häntä jo kolmevuotiaana. Noin kuusivuotiaana Eelis sai vihdoin oman soittimen. Maatilan poikana hän harrastaa monenmoisia kotihommia, metsässä liikkumista ja eläinten kanssa puuhastelua. Aikaa kuluu myös todella paljon piirtämisen parissa - aiheena tietenkin maatila ja eläimet! Kodin ulkopuolella Eelis harrastaa taitoluistelua ja kilpatanssia. ”Olen herkkä, kaunissanainen ja eläimistä tykkäävä poika. Tykkään touhuta kaikkea äidin, isin ja eläinten kanssa kotihommissa sekä soitella haitaria.”

Yleisöäänestys: Tekstiviesti HH (väli) 5 numeroon 17170 (0,95€/viesti)