Sata-Häme Soi

Kultaisen-hopeisen-harmonikan-finalistit-2017

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan 2017 finalistit


Kultainen Harmonikka 2017


Kultainen Harmonikka 2017 Finaali

  • Ke 5.7.2017 klo 18 Ikaalinen-sali

Kultainen Harmonikka on viihdeharmonikansoiton Suomen mestaruuskilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1983 lähtien.


Kultaisen Harmonikan palkinnot:

  • I palkinto  2 500 euroa
  • II palkinto 1 000 euroa
  • III palkinto 500 euroa

Kultaisen Harmonikan finalistit 2017

  • Tiia Karttunen, Helsinki
  • Sameli Korpela, Pori
  • Kalle Kämäräinen, Mikkeli
  • Timo Pesiö, Oulu
  • Janina Suihkola, Sievi
  • Ella Törmäkangas, Oulainen

Tiia Karttunen


Tiia Karttunen, 20, Helsinki

Tiia Karttunen on soittanut harmonikkaa 5-vuotiaasta asti. Hän aloitti soitinopinnot, koska halusi soittaa hänet musiikin pariin saattaneelle ukilleen hänen lempikappaleitaan oikealla soundilla. Joensuusta kotoisin oleva Tiia muutti Helsinkiin opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan ja Helsingin Pop & Jazz Konservatorioon. Hänen sivusoittimensa on piano. Tiia on utelias ja seikkailunhaluinen, ja siksi hän myös haluaa opiskella ja soittaa musiikkia mahdollisimman laajasti. “Harmonikka on upea instrumentti genrerajojen yli uiskenteluun sen huikean monipuolisuuden takia”, hän kertoo.

Yleisöäänestys: Tekstiviesti KH (väli) 4 numeroon 17170 (0,95€/viesti)

Sameli Korpela

Sameli Korpela, 18, Pori

Isänsä jälkiä harmonikansoitossa seuraava Sameli on soittanut instrumenttia 12 vuotta. Häneltä löytyy soiton lisäksi aikaa myös rakkaalle lentopallo-harrastukselle. “Tulevaisuuden tavoitteenani on Kultaisen Harmonikan lisäksi Inter-rail ja armeija”.

Yleisöäänestys: Tekstiviesti KH (väli) 3 numeroon 17170 (0,95€/viesti)
Kalle KämäräinenKalle Kämäräinen, 26, Mikkeli
Kalle Kämäräinen on soittanut harmonikkaa jo 19 vuotta. Harmonikan pariin hänet toivat vanhemmat, etenkin isä. Perinteitä kunnioittava soittaja toteaa, ettei ”vuosiin ei ole tullut harrastettua mitään kunnollista, elämä pyörii hyvin pitkälti musiikin ympärillä”.

Yleisöäänestys: Tekstiviesti KH (väli) 5 numeroon 17170 (0,95€/viesti)
Timo PesiöTimo Pesiö, 25, Oulu

Viidennen polven pelimanni Timo Pesiö on soittanut harmonikkaa 9-vuotiaasta. Timo on konetekniikan insinööri ja kouluttautuu parhaillaan diplompi-insinööriksi. Liikuntaa, metsästystä ja lukemista harrastava Timo kertoo, että ”päivät kuluvat koulun lisäksi eri harrastusten parissa ja joutoaikaa ei yleensä vuorokaudessa paljoa ole”.

Yleisöäänestys: Tekstiviesti KH (väli) 1 numeroon 17170 (0,95€/viesti)
Janina SuihkolaJanina Suihkola, 17, Sievi
Kaustisen musiikkilukiossa opiskeleva Janina Suihkola on soittanut harmonikkaa 4-vuotiaasta. Soittoharrastus on periytynyt isältä myös hänen kahdelle siskolleen. Janinan toinen pääaine on laulu. Hän soittaa myös pianoa ja kitaraa sekä urheilee. Musikaalinen Janina on aurinkoinen, positiivinen ja ulospäin suuntautunut persoona.

Yleisöäänestys: Tekstiviesti KH (väli) 6 numeroon 17170 (0,95€/viesti)
Ella TörmäkangasElla Törmäkangas, 16, Oulainen
Jokilaaksojen Musiikkiopistossa opiskeleva Ella Törmäkangas aloitti harmonikansoiton 9-vuotiaana. Hän muistaa katsoneensa pienenä Kultaista ja Hopeista Harmonikkaa televisiosta, ja tällä on hänen mukaansa voinut olla vaikutusta soitinvalintaan. Ella opiskelee myös laulua. Pirteä lukiolainen etsii koulun ohella omaa tulevaisuuden polkuaan. ”Innostun helposti uusista asioista ja haasteista, koska olen kunnianhimoinen. Haluan näyttää itselleni mihin pystyn”, hän kertoo.

Yleisöäänestys: Tekstiviesti KH (väli) 2 numeroon 17170 (0,95€/viesti)