SATA-HÄME SOI UUTISET |  TIEDOTTEET

Sata-Häme Soi ry:n hallitus on hakenut yhdistyksen konkurssiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa
13.9.2023. Yhdistyksen varat eivät riitä kattamaan velkoja.

Vuonna 2019 saatiin hyvä tulos, kun festivaali tehtiin lähes 100 % talkoilla ilman henkilöstökuluja taustalla olleiden aiempien taloudellisten vaikeuksien voittamiseksi. Sitä seurasi kaksi koronakesää ja niiden jälkeen kaksi yleisökadosta kärsinyttä juhlaa. Yleisökato koronan jälkitilassa on yllättänyt kaikki.

Ohjelmiston sisältöjen suhteen ei ole osattu tehdä riittävässä määrin nykypäivän yleisöä paremmin huomioivia valintoja – viimeisten vuosien uudistumisprosessit jäivät kesken. Taloudellisesta tilanteesta johtuen festivaali ei ole pystyneet tuottamaan niin laaja-alaista sisältöä kuin mitä olisimme hallituksena toivoneet. Lisäksi yhdistyksen rahoituspohja on avustusten muodossa vuosien myötä kaventunut.

Tulojen ehtyessä ovat järjestelyn yleiskustannukset kuitenkin nousseet huomattavasti. Myös viranomaisvaatimukset järjestelyjen puitteista ja laadusta ovat jatkuvasti kiristyneet, mikä on lisännyt kustannuksia entisestään. Ikaalisten kaupunki on tukenut tapahtumaa vuosikymmenet. Kaupunki ei enää kuitenkaan kata yhdistyksen tappioita lisämäärärahalla.

Sata-Häme Soi ry:n hallitus on pahoillaan kaikista pettymyksistä ja tappioista, joita tilanne aiheuttaa pitkäaikaisille ja läheisille yhteistyökumppaneille, palveluiden tuottajille, esiintyjille, taiteilijoille ja juhlien tukijoille.

Kaikesta huolimatta Sata-Häme Soi ry:n hallitus on ylpeä siitä, että olemme voineet 50 vuodenaikana tuottaa Ikaalisissa valtavan määrän kulttuurisisältöä sadoilletuhansille ihmisille, TV-katsojille, soittajille, harrastajille ja musiikista pitävälle yleisölle. Ikaalinen on Sata-Häme Soin myötä tullut tunnetuksi kaikkialla Suomessa ja musiikin alalla myös kansainvälisesti. Sata-Häme Soi on yhdistänyt ikaalilaisia ja innostanut asukkaita ja juhlavieraita mukaan yhteiseen kesäjuhlaan.

Sata-Häme Soi ry:n hallitus.

Mahdollisia lisätietoja:
Veli-Matti Ruotsalainen (Sata-Häme Soi ry:n hallituksen puheenjohtaja)
veli-matti.ruotsalainen@ikaalinen.fi

Kultaisen Harmonikan 2023 kilpailun on voittanut 22-vuotias Ronja Pehkonen Jyväskylästä. Ronja Pehkonen oli myös yleisön suosikki. Toiseksi sijoittui 18-vuotias Ilmari Tiainen Lappeenrannasta ja kolmanneksi 19-vuotias Jarno Tourunen Lappeenrannasta. Korkeatasoinen kilpailu käytiin Ikaalisten Sata-Häme Soi -juhlilla. Lasten Hopeisen Harmonikan voitti 9-vuotias Alexander Repin Tuusulasta. Hopeisen Harmonikan yleisöäänestyksen voitti 10-vuotias Aatu Kirén Lahdesta.

Ronja Pehkonen soitti ensimmäisellä kierroksella vapaavalintaisena kappaleena Astor Piazzollan Libertangon omana sovituksenaan. Toisen kierroksen pakolliseksi hänelle oli arvottu Toivo Mannisen Kouvolan masurkka. Vapaavalintainen kappale soitettiin ilman säestystä ja pakollinen kappale soitettiin Taisto Lunkan Rytmipojat -orkesterin säestämänä.

Tuomaristo totesi Ronja Pehkosen soiton olevan teknisesti loistavaa ja temperamenttista. Sen lisäksi tuomaristo totesi hänen olevan kuin kotonaan perinteisessä suomalaisessa musiikissa. Hänen toisella kierroksella soittamansa masurkka oli tuomariston mukaan täydellisesti tyylin mukaisesti ja tanssittavasti soitettu. Myös Ronja Pehkosen loistava tapa ottaa yleisö huomioon sai kiitosta.

Ronja Pehkonen on harmonikansoittaja jo viidennessä sukupolvessa. Hän aloitti harmonikansoiton 6-vuotiaana Lieksassa Aki P. Hietalan opissa. Hän on valmistumassa harmonikkapedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, jossa hänen opettajanaan toimii Erik Brander.

”Musiikki on aina ollut minulle tärkeä osa elämää ja haluan tehdä siitä ammatin sekä opettajana että keikkamuusikkona,” Ronja Pehkonen kertoo.

Hopeisen Harmonikan voittaja Aleksander Repin soitti kilpailukappaleenaan Veikko Ahvenaisen sovituksen kappaleesta Säkkijärven polkka. Tuomaristo hämmästeli Alexanderin teknistä taituruutta soittimen käsittelyssä ja ihasteli myös tulkintaa. Alexanderin opettajana toimii oma isä Sergei Repin, joka opettaa myös Keravan musiikkiopistossa. Alexander voitti eilen torstaina myös Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestaruuden omassa sarjassaan. 9-vuotias Alexander harrastaa soittamisen lisäksi yleisurheilua.

”Nuoret soittajat osoittivat suurta taituruutta. Me tuomaristossa ihailimme myös heidän paineensietokykyään,” totesi tuomariston puheenjohtaja Seppo Lankinen.

Väliohjelmassa esiintyi Arja Koriseva, joka lauloi juuri julkaistun laulunsa Viiva ovenpieleen. Hän lauloi myös viime vuonna menehtyneen enonsa, harmonikkataiteilija Erkki Frimanin muistolle Frimanin sävellyksen Ruusu joka vuodesta. Arja Koriseva toimi kilpailun juontajana yhdessä Sata-Häme Soi -festivaalin taiteellisen johtajan Sami Pirttilahden kanssa.

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finaalien tuomaristo:

Seppo Lankinen
Harmonikansoiton opettaja, muusikko, pitkäaikainen harmonikka-alan vaikuttaja
Jonna Pirttijoki-Helanen
Musiikin maisteri, harmonikkataiteilija
Jari Kokkinen
Harmonikkataiteilija, muusikko, musiikin opettaja
Jarmo Tinkala
Harmonikkataiteilija, muusikko, Kultaisen Harmonikan voittaja 1990

Kultaisen Harmonikan tulokset:

1. Ronja Pehkonen, Jyväskylä 78 pistettä
2. Ilmari Tiainen, Lappeenranta 76 pistettä
3. Jarno Tourunen, Lappeenranta 73 pistettä
4. Marko Haapapuro, Kolari 71 pistettä
5. Satu Sarkoranta, Laitila 69 pistettä
6. Saana Kastelli, Pyhäjoki 65 pistettä
7. Heidi Rintamäki, Pori 64 pistettä

Sata-Häme Soi -festivaali pyörähti Ikaalisissa käyntiin Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestaruuskilpailuilla torstaina 29.6.2023. Yli 30 taitavaa haitaripelimannia kisasi mestaruuksista yhdeksässä eri sarjassa.

Päivän aikana kuultiin yli 40 kilpailuesitystä. Kaksirivisten kilpailussa päivän korkeimmat pisteet sai FOLK-sarjan voittaja Eveliina Uitto Tampereelta. 5-rivisten kilpailun korkeimmat pisteet sai Tomas Nybondas Turusta. Heidät palkittiin Suomen Harmonikkaliiton 300 euron stipendillä. Kaikki voittajat nimettiin Harmonikansoiton Suomen Pelimannimestareiksi.

Tuomaristo luonnehti kisan tasoa erittäin korkeaksi.
– Ilahduttavaa oli kuulla niin paljon soittajien omia sävellyksiä ja sovituksia. Toivottavasti tulevina vuosina saamme kaksirivisen soittajia lisää kisaan, totesi tuomariston puheenjohtajana toiminut musiikin tohtori, harmonikkataiteilija Markku Lepistö.

Hänen lisäkseen tuomaristossa olivat musiikin maisteri, palje- ja vapaalehdykkäsoitinten multi-instrumentalisti Petri Ikkelä, musiikin maisteri, harmonikansoiton lehtori Terhi Sjöblom ja musiikkipedagogi Tuomas Tuomisto.

Kilpailun johtaja Seppo Lankinen totesi, että yksipäiväiseen kilpailuun yli 30 osallistujaa on maksimimääräPelimannimestaruuskilpailut on pisimpään yhtäjaksoisesti Suomessa järjestetty harmonikkakilpailu. Varhaisina vuosina osallistujia oli niin paljon, että kilpailu pidettiin kaksipäiväisenä.

Tulokset:

1- ja 2-riviset 

9-vuotiaat ja nuoremmat
1. Rafael Heikola, Pori 131 pistettä

12-vuotiaat ja nuoremmat
1. Annabel Heikola, Pori 180 pistettä
2. Samuel Heikola, Pori 177 p.
3. Onni Elomaa, Hollola 170 p.

FOLK-sarja ja nuoremmat
1. Eveliina Uitto, Tampere 192 p.
2. Annabel Heikola, Pori 173 p.
3. Samuli Korpi, Ylihärmä 168,5p.

5-riviset:

9-vuotiaat:
1. Alexander Repin, Tuusula 183,5 p.
2. Katariina Klemetti, Nurmijärvi 145,5 p.
3. Rafael Heikola, Pori 135 p.

12-vuotiaat
1. Onni Elomaa, Hollola 170 p.
2. Annabel Heikola, Pori 168,5 p.
3. Samuel Heikola, Pori 167,5 p.

15-vuotiaat
1. Eveliina eloranta, Kankaanpää 181,5 p.
2. Veeti Tarvainen, Äänekoski 179,5 p.
3. Masi Huunanmaa, Pori 156,5 p.

18-vuotiaat
1. Eero Kallio, Eurajoki 156,5 p.
2. Jemina Ylläsjärvi, Kolari 149 p.

Yleinen-sarja
1. Ande van Balen, Pori 178 p.
2. Anna-Maria Santala, Uusikaupunki 151,5 p.
3. Jani-Petri Vallamo, Laitila 136 p.

Veteraanit
1. Tomas Nybondas, Turku 192 p.
2. Hannu Hänninen, Lahti 176 p.
3. Marja-Liisa Santala, Uusikaupunki 171 p.

Haastattelussa: Taiteellinen Johtaja Sami Pirttilahti!

Saattiin kiinni Sata-Häme Soin taiteellinen johtaja Sami Pirttilahti ja kysyttiin häneltä tämän vuoden festivaaliin liittyen sekä hänen omasta suhteestaan harmonikkaan!

1. Voitko esitellä itsesi?

Moi! Olen Sami Pirttilahti ja toimin Sata-Häme Soin taiteellisena johtajana. Vastaan siis Puiston, Oman Tuvan ja Valkea Ruusu -areenan ohjelmasta. Opetan Hyvinkään kansalaisopistossa haitarinsoittoa ja muitakin musakursseja. Konserteissa ja keikoilla sylissäni on useimmiten bandoneon ja musiikkina soi tango.

2. Mitä voidaan odottaa tämän vuoden festivaalilta?

Ohjelmaa on paljon ja monipuolisesti pääasiassa neljällä tapahtumapaikalla.
Puisto on festivaalin startista loppuun asti maksuton, ja siitä olen todella fiiliksissä! Siellä vaihtuu esiintyjät non-stoppina suunnilleen tunnin välein. Tahti ja tunnelma on takuulla tiivis. Luvassa on paljon etenkin perinteistä harmonikkamusiikkia. Ja kaikki tämä 0 euroa!

Omalla Tuvalla on torstaina pelimannisoiton SM-kisat, ja perjantain ja lauantaina yhteensä 7 konserttia. OT on loistava paikka tällaisille intiimeille ja yleisön iholle tuleville konserteille.

Areenalla Hopeisen ja Kultaisen Harmonikan kisat tottakai. Lisäksi mahtava Kultaisen Harmonikan 40v-juhlakonsertti torstaina, jossa taituroi 8 mestaria vuosien varrelta, ei paha! Ja lauantaina siellä puolestaan rytisee tango ison orkesterin voimin.

Laivarannan valtaa perjantaista lauantaihin Tulipelit. Uskoisin, että aika monelle löytyy näistä vaihtoehdoista mieluista ohjelmaa seurattavaksi ja kuunneltavaksi.

3. Miten syntyi päätös tehdä puistosta maksuton kaikille?

Tässä isoin tekijä oli Ikaalisten Säästöpankki-säätiön rahallinen tuki – mahtava juttu ja kiitokset heille! Mielestäni puisto on koko tämän festarin sielu ja ydin. Kun siellä on paljon ihmisiä ja yleisö viihtyy, niin festivaali voi hyvin ja hengittää. Voit lähteä käymään välillä syömässä, kuuntelemaan toista konserttia, tutustumaan muihin festivaalin pisteisiin, ja palata helposti koska tahansa taas nauttimaan puiston tunnelmasta ja vaikka tanssimaan hyvän harmonikkamusiikin tahtiin. Ei jonotusta, ei maksuja.

4. Millä perusteella valitsit tämän vuoden kokoonpanot?

Joka vuosi Suomessa on eri yhtyeitä, kokoonpanoja ja esiintyjiä eri tavalla ajankohtaisina. Vuoden kansanmusiikkilevy-palkinnon voittaja 2022 Susanna Leppänen esimerkiksi. Tänä keväänä tuoreen albumin julkaissut Tjango! samoin. Haluan nostaa tällaisia tuoreita ilmiöitä esiin SHS:n ohjelmassa. Itselleni tärkeä genre on myös perinteinen harmonikkamusiikki. Olen soittanut sitä ihan pienestä kakarasta asti, myös klassisen musan ammattiopintojen rinnalla ja niiden jälkeen koko aikuisiän. Sen näkyminen, kuuluminen ja säilyminen on mulle eräänlainen sydämen asia. Täytyy myös sanoa, että lopulta tällaiseen yksittäiseen festivaaliin on sekä ajallisesti että taloudellisesti mahdollista mahduttaa vain valitettavan pieni osa kaikesta siitä tarjonnasta, joka ohjelmassa paikkansa ansaitsisi.

5. Jos kuvailisit tämän vuoden festivaalitarjontaa ensin yhdellä sanalla ja sitten yhdellä lauseella, niin ne olisivat?

Heh, nyt pistitkin hankalan… ”Elämys”. Ja lauseena: ”Harmonikka kuuluu Suomen kesään.”

6. Mikä on hyvä tapa kokea festivaali? Onko se festivaalipassin haku?

No festivaalipassi on aika hyvä tapa, kyllä! Silloin on vapaa jatkuvista valinnoista, ja voi mennä puhtaasti fiiliksen mukaan. Ohjelmalehtinen kannattaa itselleen jostain haalia, viimeistään festarin infopisteeltä Omalla Tuvalla. Sieltä tapahtumien ja esiintyjien bongailu on takuulla hauskaa. Kuuntele päivät – tanssi illat! Siinä voisi kans olla yksi mainio ohjenuora.

7. Mitä merkitys on harmonikalla sun elämässäsi?

Valtava. Ja korvaamaton. En mä osaa edes enää kuvitella jotain vaihtoehtoista polkua itselleni ilman haitaria ja bandoneonia. Välillä pikemminkin huomaan, että isompi haaste on järjestää aikaa itselleni perheen kanssa ilman jatkuvia soittohommia. Haitari ja bandoneon ovat mulle yhtä kuin ammatti, työ, elanto, arki, harrastus, suurin intohimo ja elämäntapa. Suuria sanoja, mutta totta.

8. Mitä voidaan odottaa SHS:sta tulevaisuudessa?

Toivon, että festarin tulevaisuus on vakaa ja pitkäjänteinen. Toiminnan mahdollistaa asiakkaat eli festivaalivieraat – harmonikkamusiikin ystävät ja fanit. Heille tätä tehdään, ja ilman heitä voi firmasta sammuttaa valot niin sanotusti. Kyllä mua rehellisesti sanoen jännittää aika paljon se, miten ihmiset lähtevät liikkeelle, ja saammeko Ikaalisiin runsaasti kävijöitä. Se sanelee tulevien vuosien Sata-Häme Soin toiminnan aika vahvasti. Itselläni on halua kuunnella meidän kävijöitämme. Missä onnistuttiin ja missä olisi parannettavaa? Ei jäädä paikoilleen puuskuttamaan, vaan tehdään töitä sen eteen, että meillä on tämä haitarimusiikin varaan rakennettu festivaali vielä toisetkin 50 vuotta.

9. Haluatko lähettää viestiä SHS:n yleisölle tänä vuonna?

Nähdään Ikaalisissa! Paras tapahtuma ja tunnelma luodaan porukalla yhdessä. Maksuton puisto ja todella maltilliset konserttilippujen hinnat mahdollistaa toivottavasti festarimatkan isommallakin perheellä. Pienen budjetin ja ison fiiliksen elämys löytyy Sata-Häme Soilta. Ei muuta kuin haitari peräkonttiin ja tervetuloa!


Puisto-ohjelman tapahtumat ovat täysin ilmaisia!!

Kesän festivaalikausi lähestyy vauhdilla ja Sata-Häme Soi 2023 avaa pian porttinsa. Tervetuloa paikalle 29.6.-2.7.2023, jolloin Ikaalinen on täynnä unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä kaikenikäisille! Tiedossa on monipuolista ohjelmaa, jossa harmonikka on keskipisteenä.

Tiesitkö, että tänä vuonna kaikki puisto-ohjelman esitykset ovat täysin ilmaisia? Kyllä! Aivan maksuvapaita. Puisto-ohjelman tapahtumiin ei siis ole tänä vuonna pääsymaksuja.

Puistoissa esiintyvät todella monta kokoonpanoa, mm. Palo, Vilma ja Visa Wirén, Hyvinkään harmonikkakerho, Lastenmusiikkiorkesteri Henxelit, Jämsän Soimannit, Duo Naapurit -kvartetti, Hollolan Harmonikat, Arto Malmsten & Vesa Formunen, Kultaisen Harmonikan finalistit 2023, Jämijärven Pelimannit, Veikko Ahvenainen & Carina Nordlund—ja moni, moni muu.

Esimerkiksi torstaina 29.6. riittää vipinää, kun puistolavalla käy seitsemän eri esitystä, alkaen klo 14.00 ja päättyen vasta 22.30. On luvassa mahtavia juhlahetkiä yhdessä muiden juhlijoiden kanssa.

Erikoisuutena löytyy puisto-ohjelmassa puistotanssit ja lauantaina suuri yhteissoitto. Voit siis tulla torstaina, perjantaina ja lauantaina tanssimaan ja nauttimaan muusikoiden soitosta—ja lauantaina 1.7 osallistumaan myös hauskaan yhteissoittoon klo. 17.00.

Ei muuta kuin katsomaan ohjelmaa sivulta satahamesoi.fi/ohjelma!

Jokaisen ilmaisen tapahtuman kohdalla lukee ”Vapaa pääsy.” Valitse keikat ja tapahtumat, jotka kiinnittävät huomiosi ja merkitse ne jo kalenteriisi.

Kyseessä on kaiken kaikkiaan loistava tilaisuus nauttia musiikista yhdessä ystävien kanssa tai vaikkapa viettää romanttinen kesäilta puistossa tunnelmallisen musiikin tahdissa. Puistotilat ovat täynnä energiaa ja iloa, kun esiintyjät viihdyttävät yleisöä harmonikan sävelten parissa. Voit nauttia samalla ruuasta ja juomasta.

Tervetuloa siis puistokeikoille! Ja tutustu myös lipullisiin tapahtumiimme osoitteessa https://liput.satahamesoi.fi/.

Vapaan pääsyn puistoon mahdollistaa Ikaalisten Säästöpankkisäätiö.


Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan 2023 finalistit valittu!

Suomen Harmonikkaliiton järjestämällä Harmonikkaristeilyllä 25.–26.3. ratkottiin tämän vuoden Kultainen ja Hopeinen Harmonikka -kilpailun finalistit. Kultainen Harmonikka on kevyeen viihdemusiikkiin painottuva kilpailu, jossa on ratkottu Suomenmestaruus vuodesta 1983 alkaen. Hopeinen Harmonikka on lapsille suunnattu kilpailu, jossa osallistujat ovat korkeintaan 11-vuotiaita. Molemmissa sarjoissa tiensä ensi kesän Sata-Häme Soi -festivaalilla käytävään finaaliin selvitti 7 soittajaa.

Hopeisen Harmonikan finaalissa soittavat Aatu Kirén (Lahti), Joel Koivisto (Kokkola), Maija Liedes (Kokkola), Tara Pihlavisto (Karkkila), Alexander Repin (Tuusula), Emma Rissanen (Nummela) ja Aimo Sorsa (Helsinki).

Kultaisen Harmonikan finalistit ovat Marko Haapapuro (Kolari), Saana Kastelli (Pyhäjoki), Ronja Pehkonen (Jyväskylä), Heidi Rintamäki (Pori), Satu Sarkoranta (Laitila), Ilmari Tiainen (Lappeenranta) ja Jarno Tourunen (Lappeenranta).

Harmonikkaristeilyllä matkasi lähes 1500 harmonikkamusiikin ystävää ja harrastajaa. Kaksipäiväinen tapahtuma oli täynnä konsertteja, tansseja ja innokkaiden pelimannien muodostamia soittoryhmiä ympäri laivaa. Päätöstilaisuudessa julkistettiin Vuoden Harmonikkataiteilija 2023. Hän on harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi Rovaniemeltä. Kuusijärvi on ennakkoluulottomilla projekteillaan laajentanut käsitystä siitä, mihin kaikkeen harmonikka voi soittimena taipua. Kuusijärvi on myös ideoinut ja kehittänyt uudenlaisen elektroakustisen konserttiharmonikan. Harmonikkaristeily järjestetään ensi vuonna 23.–24.3.2024.

Sata-Häme Soi -festivaalia juhlitaan Ikaalisissa 28.6.-2.7.2023. Kilpailufinaalien lisäksi luvassa on myös Kultaisen Harmonikan 40-vuotisjuhlakonsertti, jossa esiintyy useita mestareita vuosien varrelta. Niin ikään ohjelmassa on argentiinalaista tangoa, sodanajan suosittuja iskelmiä, Georg Otsin tunnetuksi tekemiä lauluja, harmonikkayhtyeitä ympäri Suomea ja paljon muuta.

Kilpailusta ja Sata-Häme Soista lisätietoja antaa taiteellinen johtaja Sami Pirttilahti (044 087 8987).

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finalistien sekä semifinalistien kuvat löytyvät tästä linkistä:

https://www.dropbox.com/sh/pfjad4wg169jcjo/AAD3NPOCEh-cNdwMwsPAoXria?dl=0

Kuva Markus Korpi-Hallila.


Sata-Häme Soi 2023 ohjelma on julkaistu!

Kesäinen Ikaalinen on jälleen täynnä musiikkia, kilpailuja ja tunnelmaa. Tule mukaan viettämään suvea Sata-Häme Soi -festivaaleille.

Ohjelman löydät tästä »


Haitaritanssit lauantaina 24.9.22 Omalla Tuvalla!

Launtaipäivän Viinitupa-illalla, 24.9, nähdään Vesa Formusen Yhtye, solistina Veijo Haavisto—ja Oman Tuvan tanssilava odottaa sinua!  Kello 19.00 alkaa bändi soittamaan ja sitä ennen saa ruokaa Sunnan keittiöstä. Menussa suppilovahverokeitto & paahdettua pärkönlimppua (8€), halloumjuustosalaatti (12€), sienirisotto (12€), ja broileripasta (15€).

Viini- ja juomavalikoima on myös laaja! Punaviineissä Bodegas Leganza Monterio ja M Chapoutier Marius Rouge. Valoviinit Bodegas Legansa Monterio Blanco, d’Arenberg Stump Jump Riesling, sekä Lamberti Ca’preella Pinot Grigio. Kuohviinit löytyy myös! Abaluna Cuve’e Vini Spumante Extra dry pullona, sekä Cantine Maschio Prosecco Trevisio ja Extra Dry Piccol. Rosena M. Chapoutier Marius Rose.

Videoita eilisen tansseista tässä: https://bit.ly/3DRhUQi & https://bit.ly/3DQuEq1.

Tervetuloa viihtymään Ikaalisten Omalla Tuvalla, osoitteessa Teinintie 4-6 (kartta täällä: https://bit.ly/3BHnAtf)


Viinituvan teemakaudella 2022 vielä Stand up-ilta!

Sata-Häme Soin:n 50V juhlavuosi jatkuu Viinituvalla! Teemalliset illat syys- ja lokakuussa on täynnä tapahtumia, Omalla Tuvalla osoitteessa Teinintie 4-6. Luvassa runoja, standuppia, ja haitarimusiikkia. Ensimmäiset Viinituvat pidettiin 21.7-23.7 heinäkuuta 2022, eli Puistofilosofia-viikon torstaina, perjantaina, sekä lauantaina. Tarjolla oli viiniä, syötävää, sekä illalla haitarimusaa. Elämyksiä kaikkile aisteille! Soittajina nähtiin muun muaassa Kimmo Mattila ja Aino Ojakoski-Mattila.

Uusissa Viinitupailloissa nähdään vielä Simola, Mujunen, ja Grönröös. Ravintola on avoinna 16-23.00.

Voit katsoa ja ladata PDF-ohjelma tästä:
Yksittäiset tapahtumamainokset löytyy tästä: https://satahamesoi.fi/wp-content/uploads/standup.pdf


Ville Vehkalahti voitti Kultaisen Harmonikan, Samuel Heikola voitti Hopeisen Harmonikan!

Kultaisen Harmonikan 2022 kilpailun on voittanut 16-vuotias Ville Vehkalahti Laviasta. Korkeatasoinen kilpailu käytiin Ikaalisten Sata-Häme -juhlilla juuri päättyneessä suorassa TV-lähetyksessä. Toiseksi sijoittui 15-vuotias Johannes Koivisto Kokkolasta ja kolmas oli 17-vuotias Marko Haapapuro Kolarista. Lasten Hopeisen Harmonikan voitti 10-vuotias Samuel Heikola Porista.

Ville Vehkalahti soitti ensimmäisellä kierroksella Mustat silmät (trad.) ja toisella kierroksella Minka-variaatiot. Tuomaristo luonnehti Ville Vehkalahden soittoa erittäin musikaaliseksi ja teknisesti taidokkaaksi. Työskentely orkesterin kanssa sujui loistavasti. Tuomaristo ihastui myös Ville Vehkalahden upeaan luontaiseen lavakarismaan.

Ville on 16-vuotias maatilan poika Laviasta. Hän on soittanut harmonikkaa 5-vuotiaasta asti. Musiikin perustutkinnot sekä syventävät opinnot hän on suorittanut Porin Palmgren-konservatoriossa, josta valmistui tänä keväänä. Opettajana toimi Tibor Iván. Ville soitti konservatoriossa toisena soittimenaan pianoa. Harmonikkaa hän soittaa lisäksi Vesa Formusen yksityistunneilla.
Koulusta, soittotunneista ja esiintymisistä jäävä aika Villellä kuluu traktorin penkillä tilan töissä. Syksyllä hän aloittaa opiskelun Tampereen Yhteiskoulun Lukiossa, joka on erikoistunut ilmaisutaitoon. Musiikin opiskelua hän jatkaa Tampereen konservatoriossa.

Samuel Heikola soitti kilpailukappaleenaan Thibaut Trosset’n sovituksen kappaleesta Pirates of the Caribbean. Tuomaristo totesi, että Samuel Heikola loi soitollaan mahtavan elokuvamaisen tunnelman. Lisäksi melodiabasson käyttö standardibasson rinnalla toi hyvää vaihtelua esitykseen.

Pian 11 vuotta täyttävä Samuel Heikola soittaa harmonikkaa Porissa Palmgren-opistossa Pasi Raukolan johdolla. Musikaalisessa perheessä soitetaan paljon ja soittimiakin löytyy erilaisista harmonikoista mm. kontrabassoon, pianoon ja lyömäsoittimiin. Samuel soittaa yhdessä sisarustensa Annabelin ja Rafaelin kanssa Minimuusikot-kokoonpanolla ja kolmikko keikkaileekin ahkerasti. Heikolan perheeseen Hopeisen Harmonikan voitto oli jo toinen, sillä viime vuonna Samuelin sisko Annabel voitti kilpailun.

Kultaisen Harmonikan potpurissa kuultiin perinteisiä kesäisiä sävelmiä ja väliohjelmassa esiintyi digiharmonikkataituri Netta Skog, joka soitti Tuomas Holopaisen ja Nightwishin kappaleen I want my tears back.

Voittajat saivat rahapalkintojen lisäksi tamperelaisen lasitaiteilijan Tarja Kansanahon suunnittelemat ja valmistamat palkinnot. Inspiraation lasiteoksiin Kansanaho sai Lasse Pihlajamaan, Noiduttu Hanuri -kappaleesta. Kaikissa palkinnoissa toistuu harmonikan palkeiden villi tanssi, sekä raikkaat pirskahtelevat sävelet, jotka levittäytyvät ympärilleen.

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan tuomaristossa olivat:

Siina Hirvonen, muusikko ja musiikkikasvattaja, musiikin maisteri, lastenmusiikin huippuammattilainen, ”Siina ja Taikaradio”-yhtyeen energinen keulahahmo

Henna-Maija Vannemaa, musiikin maisteri, harmonikansoiton opettaja ja lastenmusiikin tuottaja

Sami Pirttilahti, Sata-Häme Soi -festivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi juuri valittu tangon ja bandoneonin taitaja, Pirttilahti Tango Experience -orkesterin johtaja ja vuoden harmonikkataiteilija 2020.

Reijo Ahonen, Hämeenlinnan Sibelius-opiston harmonikansoiton opettaja, musiikin maisteri ja menestyksekäs nuorten harmonikkaorkestereiden ohjaaja

Sirpa Kainulainen, harmonikansoiton opettaja, joka toimii useissa Pohjois-Karjalan musiikkioppilaitoksissa. Harmonikan monet kasvot -tapahtuman vetäjä jo yli 20 vuotta.


Image